Ανδρουτσοπούλου, Α. (2013) Μεγαλύτερες Κουβέντες με τη μαμά, Αθήνα: Ψυχογιός. Εικονογράφηση: Κατερίνα Χρυσοχόου

Καθόμαστεε για ζεστή σοκολάτα. Σκέφτομαι με τη φαντασία μου πως είμαι μεγάλη και κάνω ό,τι κάνει η μαμά.

- Η Μαίρη Πόπινς πετούσε στ’ αλήθεια με την ομπρέλα της; Και η Αλίκη; Μπήκε πράγματι στη Χώρα των Θαυμάτων; ρουφώ προσεκτικά τη σοκολάτα μου.
- Ποιος ξέρει; λέει η μαμά και κάτω από τη μύτη της εμφανίζεται ένα σοκολατένιο μουστάκι.

Μια ζυγαριά με “θέλω” και “πρέπει”, σημειώματα από νεράιδες, μηνύματα από το σώμα μας, καλάθια γεμάτα μπράβο, καβγάδες και ζωή σαν σοκολάτα. Έξι σύντομοι διάλογοι κόρης και μαμάς γεμάτοι συναίσθημα και χιούμορ.
Στο δεύτερο αυτό βιβλίο της σειράς, η ψυχολόγος αλλά και μαμά Αθηνά Ανδρουτσοπούλου βοηθά τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά να εκφράσουν αυτά που νιώθουν και να μιλήσουν για πράγματα που τα απασχολούν. Δίνει όμως ιδέες και στους γονείς για όσα μπορούν να πουν στις κουβέντες τους.

 

Βραχεία λίστα κρατικού βραβείου 2014 για παιδικά βιβλία γνώσης.

Ανδρουτσοπούλου, Α. (2011). Κουβέντες με τη μαμά, Αθήνα: Ψυχογιός. Εικονογράφηση: Κατερίνα Χρυσοχόου

Η μαμά λέει ότι δεν μπορούμε να είμαστε συνέχεια μαζί. Δεν μπορεί να έρχεται μαζί μου στο σχολείο, ούτε εγώ μπορώ να πηγαίνω μαζί στη δουλειά της.

-Μα μου λείπεις όταν δεν είμαστε μαζί…

Τι λέει η μαμά στη μικρή της κόρη για το φόβο, τη μοναξιά, την αγάπη, το μεγάλωμα και τις αλλαγές, τη ζωή και το θάνατο;

Έξι μικροί διάλογοι γεμάτοι συναίσθημα και χιούμορ που βοηθούν τα παιδιά να εκφράσουν αυτά που νιώθουν και δίνουν ιδέες στους γονείς για όσα μπορούν να πουν .

Μικρές ιστορίες για παιδιά από 3 ετών:

· Δε φοβάμαι
· Πάντα μαζί…
· Όταν μεγαλώσω
· Αγκαλίτσες
· Αχ, αυτές οι αλλαγές!
· Προτού γεννηθώ

Βιβλιοκριτική "Καθημερινή"

Ανδρουτσοπούλου, Α. (2017) Η αθώα γλώσσα των ονείρων μας. Μια αφηγηματική οπτική Αθήνα: Gutenberg.

 

Νέα, αναθεωρημένη και εμπλουτισμένη έκδοση με πληροφορίες, κεφάλαια και όνειρα!

Σας προσκαλούμε στο γοητευτικό κόσμο των ονείρων και τις ευφάνταστες, πρωτότυπες και συναρπαστικές ιστορίες του! Μην διστάζετε να εξερευνήσετε το νόημα των ονείρων σας και μην προστρέχετε σε λαϊκές δοξασίες. Η γλώσσα των ονείρων δεν είναι ούτε κρυφή ούτε πονηρή, είναι εντελώς αθώα! Στα όνειρά μας συνεχίζουμε να λέμε ιστορίες, όπως και στο ξύπνιο μας, για θέματα που μας απασχολούν, άλλες δυσάρεστες και άλλες αστείες.

Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο θα μάθουμε πώς να μεταφράζουμε και να κατανοούμε τα όνειρά μας. Θα δούμε επίσης πώς οι ψυχοθεραπευτές, εκείνοι που τα αντιμετωπίζουν ως σημαντικές αφηγήσεις, αξιοποιούν τη δυνατότητα των ονείρων για αυτό-ίαση. Η συγγραφέας μοιράζεται μαζί μας όνειρα δικά της, μελών της οικογένειάς της, φίλων και θεραπευόμενών της, αλλά και όνειρα που δανείστηκε από συναδέλφους της. 

Δείτε περισσότερα https://www.dardanosnet.gr/book_details.php?id=2371

 

 

Κατάκη Χ. και Ανδρουτσοπούλου (επιμ.) (2005) Με χάρτη και πυξίδα: Αφηγήσεις Συστημικής Ψυχοθεραπείας. 2η Έκδοση, Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα.

«Μέσα από τη συστημική θεραπεία, οι θεραπευόμενοι «εφοδιάζονται με ένα χάρτη και μια πυξίδα που κανείς και τίποτα πια δεν μπορούν να [τους] αφαιρέσουν» Τι γίνεται όμως με τους θεραπευτές; Έχουν και οι ίδιοι ένα χάρτη και μια πυξίδα που να τους βοηθούν στη δουλειά τους ή βαδίζουν στα τυφλά; Αυτό είναι ένα ερώτημα που άμεσα ή έμμεσα τίθεται τόσο από τους ίδιους τους θεραπευόμενους όσο και από τους θεραπευτές που εκπαιδεύουμε».


Στο βιβλίο «Με χάρτη και πυξίδα» συμπληρώνουμε τη θεματολογία του πρώτου βιβλίου «Με γόμα και καθρέφτη». Παρουσιάζεται η θεραπευτική δουλειά με άτομα, οικογένειες και ομάδες βάσει ενός συστημικού συνθετικού μοντέλου θεραπείας.


Τα κεφάλαια είναι γραμμένα με τρόπο προσιτό ώστε να μπορούν να διαβαστούν τόσο από επαγγελματίες ή σπουδαστές του χώρου της ψυχικής υγείας όσο και από ένα ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται και ενημερώνεται για θέματα ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας.


Περιεχόμενα

Ενημερωθείτε για την προμήθεια του βιβλίου από το info@logopsychis.gr

Κατάκη Χ. και Ανδρουτσοπούλου Α. (επιμ.) (2003), Με γόμα και καθρέφτη: Εννιά Ιστορίες Συστημικής Ψυχοθεραπείας. 3η Έκδοση, Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα

  Εννιά συστημικοί ψυχοθεραπευτές παρουσιάζουν τον τρόπο που βοήθησαν πρόσωπα και οικογένειες να αντιμετωπίσουν ψυχολογικές δυσκολίες, όπως προβλήματα οικογενειακών σχέσεων, σωματικά συμπτώματα, την κατάθλιψη, την ψύχωση, τον αποχωρισμό, αλλά και το θάνατο, βάσει ενός συστημικού συνθετικού μοντέλου θεραπείας. Τα κεφάλαια είναι γραμμένα με τρόπο προσιτό ώστε να μπορούν να διαβαστούν τόσο από επαγγελματίες ή σπουδαστές του χώρου της ψυχικής υγείας όσο και από ένα ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται και ενημερώνεται για θέματα ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας.


Περιεχόμενα

Ενημερωθείτε για την προμήθεια του βιβλίου από το info@logopsychis.gr

Ανάπτυξη: Diadrasis Logo Σχεδιασμός: Mine Logo